De multa vreme voiam sa incerc desertul asta ultra-mega rapid (daca nu mai punem la socoteala si scosul samburilor…).
Dar cand l-am vazut la Alison, am zis gata, pana aici, si l-am incercat.
Minunat, rapid, data viitoare il incerc si cu visine.
Ne trebuie:
500 g de cirese
3 oua
80 g zahar
100 g faina
200 ml lapte
vanilie
1 virf de cutit de sare
1 lingurita de unt
Cum se face:
Scoatem samburii cireselor (daca aveti aparat, e perfect).
Eu le-am taiat in jumatate, am rotit jumatatile in sens contrar una fata de cealalta si apoi am scos samburele.
A mers repede asa. Atentie, faceti operatiunea cu manusi, eu am avut niste cirese mai negre care cam patau pielea.
Punem ciresele intr-o forma de copt unsa cu unt (diametru de max 25-26 cm).
Mixam putin ouale intregi cu zaharul, vanilia, sarea, cat sa se omogenizeze, adaugam faina si apoi putin cite putin laptele si omogenizam.
Vom obtine o compozitie moale, cam ca cea de clatite. Turnam compozitia obtinuta peste cirese si coacem la cuptorul bine incins (180 grade C)
pentru cca 40-45 minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce am “tras-o-n poza” de mai sus, am mai incercat odata cu scobitoarea si am mai dat la cuptor vreo 10 minute
(eu am cuptor cu probleme, asa ca trebuie sa coc mai mult decat normal).
Cand e gata, lasam sa se racoreasca putin, scoatem prajitura din tava, o pudram cu zahar si servim.
E buna si calda si rece, insa atentie, cand se raceste, se va topi si zaharul de deasupra.
PS. Am avut oua de casa – de aici culoarea mai galbena 

Si inca o feliuta.
Enjoy!
ce frumusete ti-a iesit,perfect!:)ma faci sa ma duc miine la piata sa caut cirese!
Varianta cu mere e favorita mea,dar la o asa prezentare nu ma pot abtine sa nu incerc si cu cirese.Superbe pozele cu felia.
arata super!chiar trebuie sa incerc tipul asta de desert.o seara minunata!
O bunatate!!!…Am facut si eu acum ceva timp. Pupici!
Daaa – de cand tot vreau si eu sa incerc! Arata demential!
ce nebunie, papilele mele au luat-o razna. cum s-o fac oare fara lapte?
Mmmm arata demential! Si eu vroiam sa incerc reteta asta de multa vreme, dar acum nu am cirese. Crezi ca ar merge cu caise?
Nu stiu ce sa mai zic… eu cred ca vreau sa-mi predai niste cursuri foto.. sa-mi aplici putina magie pe frunte.. poate poate s-o prinde si de mine ceva :)) Arata minunat Edith… hmm… m-am luminat la fata!;)) pupici
dar nu este ca un pandispan in final observ…nu este pufoasa nu?
as incerca si eu acest desert, insa recunosc imi e un pic teama de acest aluat asa compact. nu stiu de ce am senzatia ca e genul de aluat lipicios, care se lipeste de dinti. ori ma insel eu si seamana cu textura cremei de zahar ars?
hmmmmm , cred ca e super delicios !!! arata senzational !!!! , dar varianta cu visine cred ca o sa fie si mai buna !!!!!
Fetele, ma bucur ca va place! Multumesc! 🙂
Alison, multumesc frumos. Si merci pt reteta 🙂 Eu vreau sa il incerc cu visine…
Anca, poti incerca sa pui lapte de soia… Nu stiu insa ce va iesi 🙂
Deea, merge cu orice fruce cred 🙂
Antonia, nu cred ca ai nevoie de cursuri.. :)) Pup!
Merci!
Irina, nu este ca pandispan, este ceva mai cremos.. nu stiu cum sa-ti spun, pare crud cumva…
Sper ca te-am lamurit 🙂
Cris, aluatul este compact insa nu se lipeste de dinti. Nu seamana cu crema de zahar ars, are un aspect cumva mai cremos, de… necopt 🙂
Draga Edith, ghici ce am acum in cuptor?? Un clafoutis de toata frumusetea, sper sa imi iasa la fel de bun si de frumos ca al tau! Pupici, esti o muza pentru mine!
Si asta pentru ca nu trebuia sa iasa asa. Cel putin asa zice reteta originala. Nu de alta, da’ daca nu e ce ar trebui atunci ii schimbam numele,nu? Fara suparare…
Si cum ar fi trebuit sa iasa conform retetei originale??
De ce nu dai si un link catre aceasta reteta originala sa vedem si noi astia mai nestiutori.
Evident, fara suparare…
vanilie? va referiti la esenta de vanilie, sau zahar vanilat?
Diana, sunt sigura ca ti-a iesit perfect 🙂
Ma bucur ca te inspir 😉
Alina, este alegerea ta. Fie esenta, fie zahar vanilat fie pastaie de vanilie..
Pt. anonimul care zicea ca nu asa trebuie sa iasa clafoutis, dau un link:www.french-property.com/…/clafoutis-cherry-pudding si apropo cel a lui Edith este exact ca aici si in multe alte foto in care este reprezentata aceasta reteta,deci???Cu drag,fanul tau nr. 1,Iulia tanase (italia)
Iuliana, saru’mana, dar linkul nu merge 🙁 Poate il mai pui odata.
Puup u too! 🙂
http://youtu.be/grWa0QBi6Zk,poate merge asta,direct din Franta!!
arata foarte bine si intradevar usor de facut
Vai vai vai! Ce bine arata, Edith!
Spune-mi te rog, se mananca cu lingurita? sau iese ceva mai tare care s-ar putea manca si cu mana?
Piersi, se poate manca si cu mana felia.
Te astept cu impresii 🙂
Am zis ca astept pana maine sa scriu, ca sa am timp si sa gust prajitura. Dar nu mai pot rabda. Saru’mana pt reteta, Edith. Arata demential, iar mirosul…
Eu am facut-o cu visine, si bineinteles in desteptaciunea mea am incercat sa o pun intr-o tava cu inel. Dupa ce a curs un pic in cuptor am raturnat-o intr-un vas de jena si e super ok. Am lasat-o 45 de min la 180 de grade, dar a fost nevoie sa o mai las inca 10 minute cu caldura doar din partea de jos, pentru ca era cam alba la baza. Acum e ok, si arata intr-un mare fel.
Iar mirosul… Am zis de miros? 😀
Piersi, asa-i miroase tare bine cand e la cuptor :))
Nuu, nu trebuis tava cu inel, am spus ca iese o compoitie moaleee…
Ma bucur ca l-ai incercat, sper ca ti-a placut 🙂
foarte bine arata, o sa fac si eu azi, de mult imi doresc si eu sa fac, iar in dimineata asta m-am trezit cu gandul la ea
o zi minunata!
Dana, sper ca ti-a placut! 🙂
o zi faina!
Edith, spune-mi te rog daca tu crezi ca este ok sa inlocuiesc ciresele sau visinele cu struguri (adica cu ce am in casa in momentul asta:-). Multumesc
Sigur, merge si cu struguri.
Daca sunt mai acrisori e si mai bine 🙂
buna! in primul rand, felicitari pt blog, e minunat si e o inspiratie pt mine, fiind incepatoare 🙁 aceasta reteta am mai gasit-o pe un site italian http://ricette.giallozafferano.it/Clafoutis-alle-ciliegie.html iar acum k o vad si la tine m-am convins sa o incerc. de cateva zile tot notez pe retete si abia ast sa le pun in aplicare! iti multumesv frumos ca ne impartasesti aceste retete minunate, mai ales cele cu CARAMEl, nuca, cioco… yammyyyy 😉
Draga anonima, sper sa iti placa.
Te mai astept sa te inspiri si pe viitor 🙂
am scos prajitura din cuptor acum nici o ora si deja jumatate a disparut :). multumesc pentru reteta!!
Irina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
te mai astept! 🙂
Iti multumim pentru reteta,Edith.Eu nu ma pricep la torturi(cu toate ca nu am sa ma las pana nu fac prajitura cu iaurt si gem de caise tot de la tine, chiar daca mie mi se pare f greu) si de ziua sotului am ales sa fac acest minunat clafoutis.Iti dai seama ca am facut o mare impresie si de aceea iti multumesc inca o data.Esty cea mai tare.Acum folosesc internetul doar pt a ma uita pe retetele tale.
Draga mea, iti multumesc mult pt cuvintele frumoase 🙂
Prajitura cu iaurt si gem de piersici este minunata si nu se face greu deloc, cu putina atentie os a vezi ca iti va iesi perfecta 😉
Te mai astept cu drag sa incerci retete de la mine!
UNDE E UNTUL CE TREBUIA ADAUGAT IN ASA ZISUL ALUAT?in orice clafoutis trebuie si unt,altfel NU MAI E CLAFOUTIS..ci CAUCIUC.
Draga anonima, inainte de a veni si A TIPA LA MINE PE BLOG (!!!) e mai bine sa te informezi, sa vezi cum fac si altii mai priceputi ca mine, clafoutis-ul:
http://www.epicurious.com/recipes/member/views/JULIA-CHILDS-CLAFOUTIS-1270672
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3101/fruit-and-almond-clafoutis
http://orangette.blogspot.ro/2005/08/cue-clafoutis.html
Buna edith :* daca o fac in dry cooker crezi ca e prea mare tigaia pentru aluat? pupici
Buna. Nu stiu ce diametru are dry cooker-ul, daca are 27-28 max, eu zic ca merge, avand in vedere ca are si gaura in mijloc. Daca are mai mult, pune in plus: 1 ou , 25 g zahar, 35 g faina, 70 ml lapte.
In sfarsit am facut-o ,e nemaipomenit de buna nu te poti opri la o felie. Eram speriata de “aspectul” crud al prajiturei,la gust este ca o budinca de vanilie cu cirese…deci Edith,pupici si multumesc mult <3! Julia T.
Julia, ma bucur tare ca ti-a placut! Pup! <3
Mie imi e teama sa nu imi iasa cu acel gust de pandispan necopt..daca stii la ce ma refer… Si as prefera cu visine…In rest, Like ca de obicei 🙂 P.S. Am facut supa crema de pui! O bunatate!:D Adriana
Pai atunci fa un simplu pandispan cu visine 🙂 Sau reteta asta: https://www.edithskitchen.ro/2010/07/prajitura-cu-visine.html
Am facut clafoutis totusi, dar cu visine. A iesit delicioasa! SIngura mentiune ca visinele fiind mai acrisoare, ar fi trebuit sa pun mai putine! Dar….nici nu am terminat cu gandurile ca era deja mancata !:)Adriana
Adriana, ma bucur ca ti-a placut 🙂 Daca a fost mai acrisor, puteai pudra mai mult zahar deasupra 🙂
Eu am avut o mare problema si nu stiu de ce! Aluatul s-a prins de tava (una pt tarta), s-a umflat in cuptor, apoi cand l-am scos s-a lasat cu totul, asa ca……n-am putut manca deloc. Ai idee Edith de ce s-a intamplat asta?
Andreea, ce fel de tava ai avut? Se lipeste de obicei? Ai uns-o cu unt? De ce nu ai putut sa il mananci? Macar cu lingurita si tot mergea mancat..
Am avut o tava clasica de tarta, din aceea din comert. Am facut tarta in ea si nu se lipeste de obicei. Am uns tava cu unt. N-am putut sa o mananc pentru ca era lipita rau, avea un gust ciudat….
Buna, la retele tale de prajituri ai folosit vreodata indulcitori? As vrea sa o transform intr-o reteta pt diabetici. Oare iese la fel de buna?
Buna. La reteta asta nu, insa la retetele dukan am folosit mereu xylitol. Desi acum nu mai tin dieta, la unele dulciuri inca folosesc xylitol. Are cam aceesi putere de indulcire ca si zaharul si nu da dulciurilor niciun alt gust.