Cum va spuneam, am facut in ultima vreme cateva dulciuri raw.
Am dat intamplator peste tarta asta pe youtube facuta de Any Phyo, si cum sunt o mare pofticioasa, m-am hotarat sa o incerc.
V-o recomand, este fara zahar, fara oua, fara unt, fara faina, ce altceva va puteti dori?
Ne trebuie:
Pentru blat:
350 g curmale
200 g migdale crude
100 g nuci
1 lg cacao (sau pudra de roscove)
un praf de sare
Pentru crema:
o mana de curmale
3 bucati avocado copt
2 banane coapte
1-2 lg cacao (sau pudra de roscove)
zmeura pentru ornat
(puteti orna si cu nuca sau nuca de cocos)
(cantitati pentru o tarta cu diametrul de aprox 23-25 cm)
Cum se face:
Facem intai blatul.
Mixam migdalele, nucile, curmalele, cacaua si sarea in robotul de bucatarie pana obtinem un aluat lipicios (va trebuie un robot mai puternic ca sa faca fata).
Punem folie de plastic in tava (eu am folosit 3 tavite cu diametrul de cca 15 cm si un inel mic de cca 7 cm diametru).
Lasam marginile foliei mai mari pt a putea acoperi tarta cand o dam la frigider.
Punem un strat de cca 1 cm de blat, presam bine cu o lingura.
Dam la frigider pana facem crema.
Mixam ingredientele pentru crema. Puteti renunta la banana si suplimenta cantitatea de avocado
sau puteti varia proportiile, insa sa pastrati in mare cantitatea.
Cacaua se pune la fel, dupa gust.
Intindem crema peste crusta, acoperim cu marginile foliei si dam la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).
Desfacem folia, o scoatem usor din tava cu tot cu tarta si cu o spatula transferam cu grija tarta pe platou/farfurie.
Ornam cu zmeura si mancaaam.
Este tare buna si sanatoasa, se poate pastra pana la 2 zile in frigider (daca rezista!).
Enjoy!
Gata ! nu mai intru seara la tine pe blog.. ca sigur nici in noaptea asta nu mai dorm.. Mi-ai copt-o acum.. de acum inainte.. numai dimineata.. cand o sa pot saliva in nestire la pozele si retetele tale.. si o sa-mi satisfac nemernicia de pofta cu-n covrig.. eventual cu gaura lui ;)) Tarta?? hmm care tarta?? c-am mancat-o cu ochii.. Te pup Edith! de zile mari.. ca de obicei!
un desert mai sanatos nici ca se poate!
Arata foarte bine!!!… Cand e vorba de ciocolata, nu refuz o feliuta!
Arata tare bine,si cred ca si gustoasa. P.S.am deschis si eu blog,si te rog daca vrei si poti sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Doresc si eu sa-mi fac prieteni si sa-mi lase comentarii daca le place sau nu ce vad la mine.Multumesc.DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com
Minunat arata,ced ca e un deliciu,pupici!
foarte bine arata…o sa fac si eu …mai greu cu timpul , poate in week-end !nu prea ma omor cu avocado , stiu ca este sanatos…
Am pe undeva o carticica cu astfel de retete,dar sincer nu am avut curajul sa incerc !Ma uimeste ca prajitura arata foarte bine.Poate imi fac curaj si incerc si eu.Te pup!
I may not be able to read an ounce of this recipe but the photos looks gorgeous! I love chocolate and raspberry. Yum!
Wow, ce bine arata. Dar spune-ne ce robot folosesti ca le poti mixa ? La noi am vazut doar un singur model cun putere de 1.000w, de la Philips.
Fetele, multumesc de vizita! Ma bucur ca va place! 🙂
@Coco: nu se simte in prajitura gustul de avocado (care si asa este destulde vag..), deci o poti incrca cu incredere.
@TeoBucatar: Este incredibil de buna. Plus ca nu poti manca foarte multa, este foarte satioasa (si plina de calorii e drept, dar nu are decat chestii sanatoase in ea 😉
Rusell, thanks for visiting. You can use google to translate it 😉
Alexandra, da un Philips HR7774/90, 1000 W am eu. E ok pentru asa ceva.
Felicitari pentru munca pe care o depui! Retetele si pozele sunt grozave, te urmaresc cu placere.
Daniela, iti multumesc mult!
Sper sa te inspire retele si sa le incerci 🙂
Te mai astept cu drag!
am fost cindva la o demonstratie raw, iar dulciurile mi s-au parut super bune. Trebuie sa incerc si reteta ta.
salut.. . felicitari! esti din CLuj? poate colaboram la nunti. asta este mail-ul meu. office@ermiona.com
Buna Bianca, sunt din Bucuresti, insa iti multumesc pentru propunere 🙂
Edith, asa ma bucur ca gasesc la tine si retete raw, Doamne, sa traiesti intru multi si binecuvantati ani. De un an si ceva tot incerc sa gatesc cat mai crud, dar peste tot dau de retete care cer ingrediente scumpe si bio. As fi vrut ca cele care s-au inhamat in a ajuta lumea sa pape cat mai crud sa se gandeasca in conceperea unor feluri cu ingrediente romanesti, obisnuite, care cresc in tara noastra si nu costa o caruta de parale.
Daca mai ai retete raw, posteaza si pt noi, muritorii de rand.
Daniela, in afara de asta mai am inca 3 dulciuri raw:
https://www.edithskitchen.ro/2012/01/cheesecake-raw-cu-lime.html
https://www.edithskitchen.ro/2011/07/batoane-energizante-cu-smochine.html
https://www.edithskitchen.ro/2011/09/negresa-raw.html
In ceea ce priveste dieta raw, sa stii ca nu este un mod de viata ieftin, din contra.
Si retetele mele raw au ingrediente care nu sunt autohtone, insa se gasesc mai peste tot, cum ar fi caju-ul, migdale, smochine, curmale, etc. care unele nu sunt deloc ieftine.
Dulciuri raw nu o sa mai am o vreme, pt ca tin o dieta si nu am voie fructe uscate/semnite.. insa vor mai fi salate cu siguranta.
Si la sectiunea de salate mai gasesti idei ce pot fi adaptate sa fie 100% raw 🙂
Banuiesc ca stii blogul Inei, mie imi place mult si la ea o sa gasesti o multime de idei faine: http://floridecires7.blogspot.com/
si eu incep asa, timid, sa ma delectez cu preparate raw, desi nu sunt nici vegetariana, nici vegana…insa, cum sanatatea este mai presus de toate, e bine sa imbinam gusturile cu sanatatea, nu?
P.S. La multi ani si tot ce-ti doresti in noul an!
Adnia, sper sa-ti fie de folos retetele raw pe care le am 🙂
Nici eu nu sunt nici macar vegetariana (din contra, imi place carnea f mult), insa e bine pentru sanatatea noastra sa echilbram cumva alimentatia 🙂
Buna! Ma poți ajuta cu o mica nelămurire: curmalele sunt cântărite cu tot cu sâmburi sau te referi strict la fruct? Mulțumesc
Nico, buna intrebare, mi-a scapat asta. Din cate imi amintesc am avut curmale fara samburi. Mai degraba prefer sa le cumpar asa, sa nu mai stau sa scot samburii.. 🙂
Mulțumesc mult!