ciocolata cremoasa 1 - CIOCOLATA CALDA CREMOASA

Iarna se pare ca nu vrea inca sa plece, din contra, ne chinuie cu ger, zapada si viscol…

asa ca o ciocolata calda este binevenita.

Ciocolata calda de fata, este dupa o reteta de origine italiana, de care va veti indragosti la prima degustare, va gatantez.

Este incredibil de buna!

Ne trebuie:

200 ml frisca lichida

150 ml lapte

1 si 1/2 lgt de amidon

4 lg de zahar

85 g ciocolata amaruie tocata marunt

– pt 2 portii –

Cum se face:

Intr-un mic bol amestecam 3 lg de frisca lichida cu amidonul, pana se omogenizeaza.

Punem frisca lichida si laptele pe foc, cand incepe sa faca bule pe margini, adaugam zaharul si amestecam cu un tel.

Adaugam amidonul amestecat anterior cu frisca, amestecam cu telul si mai lasam pe foc cca  1 minut.

Inlaturam de pe foc si punem ciocolata tocata (nu va chinutii sa o tocati foarte marunt..).

Turnati in cani si serviti.

Nu am cuvinte sa o descriu cat este de buna!! Musai trebuie sa o incercati ca sa intelegeti despre ce vorbesc 🙂

Enjoy!

ciocolata cremoasa - CIOCOLATA CALDA CREMOASA

Sursa