negresa thumb5B35D - NEGRESA

Imi place ciocolata si tot ceea ce o contine. Imi plac negresele. Mult. So, here it is!

Ne trebuie:

2 cani de zahar

1 pachet de unt

100 g cacao

1 praf de copt

1 si 1/2 cana faina

1 cana lapte

4 oua

vanilie

nuci pisate

Cum se face:

Se pun intr-un vas zaharul, cacao, se adauga laptele si se amesteca pe foc pana incepe sa fiarba.

Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 7 min, timp in care se amesteca f des sa nu se lipeasca.

Se adauga apoi untul si se mai fierbe inca 8 minute (din momentul in care incepe din nou sa fiarba).

Se lasa compozitia la racit.

Se amesteca galbenusurile cu o lingura, apoi se ia treptat din compozitia de cacao si se pune peste

galbenusuri.

Oprim initial o ceasca din compozitia de cacao pentru glazurarea prajiturii ulterior (acoperim ceasca).

Stingem praful de copt cu putina zeama de lamaine, si il adaugam impreuna cu faina peste galbenusurile amestecate cu compozitia fiarta de cacao.

Se bat albusurile spuma, se pun nucile taiate bucati potrivite si se omogenizeaza totul amestecand usor.

Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (dimensiune tava 35 x 25).

IMG 7942 1 thumb5B35D - NEGRESA

Se da la cuptor pt cca 25 de min, in functie de cuptor.

Dupa ce se raceste se pune deasupra glazura oprita (eu am taiat-o inainte pentru ca glazura sa se scurga si pe laterale, si sa fie mai muuulta pe o bucatica)

.IMG 8294 1 thumb5B35D - NEGRESA

Eu, vrand mai multa glazura, cat timp prajitura era la cuptor am mai facut putina glazura in plus din:

70 g zahar

50 g lapte

70 g unt

1-2 lg de cacao

3 cubulete ciocolata neagra

4 cubulete ciocolata cu lapte

Am procedat ca si la prima glazura (am lasat pe foc ceva maiputin timp) iar la sfarsit cand am luat de pe foc am pus ciocolata si am amestecat pana s-a topit.

Am lasat sa se raceasca putin inainte de a o pune peste prajitura.

Peste glazura puteti presara nuca pisata sau nuca de cocos.

Rezulta o negresa delicioasa!!

negresa201 thumb5B35D - NEGRESA