Sper ca ati avut un Craciun cu bucurii si veselie si ca nu ati mancat prea mult. 😛
Va arat astazi o salata pe care am avut-o pe masa de Craciun.
Am pus ochii pe salatica asta acum muuult timp pentru ca e tare aratoasa,
iar combinatia de ingrediente nu imi putea fi decat pe plac. Si asa a fost.
M-am gandit ca poate fi o idee ingenioasa si pentru voi pentru masa de Revelion.
Ne trebuie:
400 ml maioneza (eu am folosit 1/3 maioneza si 2/3 iaurt cremos)
300g piept de pui
3 oua
300 g porumb
1 ceapa alba
200 g ciuperci din conserva
3 morcovi
1 cutie chips la cutie (Pringles)
verdeata
(din cantitatile de mai sus iese salata destul de multa, eu le-am mai redus..
Chiar si in varianta redusa, ajunge pt 6-7 persoane, alaturi de alte aperitive )
Cum se face:
Taiem cubulete pieptul de pui, si il calim in putin ulei pana se rumeneste usor.
Curatam morcovii si ii punem la fiert, apoi ii dam pe razatoarea mare.
Fierbem ouale tari.
Tocam marunt ceapa si o opariim in apa fiarta pentru 5 min.
Ciupercile le taiem marunt. Fac o paranteza. Nu am avut ciuperci marinate (si este musai sa fie acrisoare).
Eu am varsat apa in care erau in borcan si am pus otet peste si am lasat asa de seara pana dimineata.
Incepem sa “asamblam” salata – primul strat punem carnea si se ungem cu maioneza (cum v-am spus eu am pus doar 1/3 maioneza, restul iaurt cremos).
Morcovul ras, il punem uniform pe toata suprafata si ungem cu maioneza.
Urmeaza ciupercile si ceapa scursa bine de apa. Ungem cu maioneza.
Apoi punem ouale date prin razatoare mare, distribuim uniform si ungeti din nou cu maioneza.
Porumbul il scurgem bine si distribuim uniform deasupra.
Decoram pe margini cu marar/patrunjel tocat f. marunt.
Pastram la frigider pana in momentul servirii.
Chipsurile se “infig” in salata numai inainte de servire (altfel se vor inmuia).
Neaparat folositi chipsuri Pringles (la cutie) pentru ca sunt intregi, uniforme si au o forma frumoasa.
Enjoy!
Multumesc Lena pentru reteta!
O sa revin zilele urmatoare si cu alte cateva bunatati pe care le-am avut pe masa de Craciun.
Intre timp, alte idei cu aperitive pentru masa de Revelion gasiti AICI.
Foarte frumoasa si sigur foarte gustoasa. Felicitari!
Arata senzational! Felictari!
Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii!
Minunata salata, draga Edith!
Sarbatori fericite in continuare si un an nou plin de inspiratie iti doresc!
Arata minunat!Sarbatori fericite!
Sarbatori fericite si tot ce iti doresti!La multi ani!
Foarte aspectoasa! Si dupa ingredientele folosite, cred ca-i si foarte gustoasa!
esty super inventiva imi place blogul tau..
Arata foarte bine! Sarbatori fericite in continuare! Pupicei!
Foarte fain arata! Sarbatori minunate Edith!
e superba!
Arata demential!Sarbatori fericite si un 2012 plin de realizari si impliniri!
Fantastica!!!!1Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!
Arata f bine!
Ce idee grozava , tare bine arata !!
te rog sa-mi spui daca respecti cantitatile din reteta (pt ca tu spui ca le-ai redus ) pt cate persoane ajung?La o petrecere de ~30 pers ,pe linga alte aperitive ajung 2 sau 3 salate de acest fel?
Gina, sincer nu stiu sa-ti spun pentru cate persoane ajunge daca faci cantitatea intreaga. Probabil undeva peste 10 persoane. Deci cantitate dubla cred ca ar fi ok, daca zici ca mai ai si alte aperitive.
multumesc mult pt raspuns
Foarte buna salata. Am incercat-o in weekend si familia a fost impresionata. Nu a fost doar “frumoasa” floarea soarelui ci si foarte gustoasa. Cu siguranta este una dintre retetele ce se va mai gati in casa nostra. Multumesc.
Desi nu prea am timp de gatit nu am foarte mare experienta in bucatarie, iti urmaresc de cateva luni blogul; imi place foarte mult deoarece toate retetele sunt detaliate, pozele minunate. Am facut mai de mult salata turceasca de morcovi si a fost un success, am dat reteta ( link-ul ) si colegilor care au gustat si au cerut reteta. Sper sa-mi fac timp sa incerc si alte retete, am o lista lunga deja.
Inca o data felicitari pentru blog
Ma bucur tare ca ti-a placut! 🙂
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept cu impresii cand incerci ceva.
Fac aceasta salata la fiecare aniversare. Este delicioasa si …wow!extrem de aspectuoasa.
Nu ramane nimic:) pe farfurii.
Multumesc, Edith!
Carmen, ma bucur tare! 🙂
Te mai astept sa te inspiri.